Κύπρος


Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Επαρχία Λευκωσίας – Έντονη βροχόπτωση σε αρκετές περιοχές
Χειμωνιάτικο σκηνικό στην Επαρχία Λευκωσίας – Έντονη βροχόπτωση σε αρκετές περιοχές

Εικόνες που μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζουν καθώς σε αρκετές περιοχές της Λευκωσίας παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές.

Βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν σε περιοχές όπως η Νήσου, και ο Λυθροδόντας, με τα βίντεο που αναρτήθηκαν στη σελίδα των καιρόφιλων Κύπρου να είναι ενδεικτικά.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη παρόλο που τοπικά στα δυτικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού.