Αστυνομικά


Στην φυλακή ανάπηρος για άσεμνες επιθέσεις κατά γυναίκας
Στην φυλακή ανάπηρος για άσεμνες επιθέσεις κατά γυναίκας

Άνδρας σε τροχοκάθισμα καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκιση αφού κρίθηκε ένοχος σε τρείς κατηγορίες άσεμνης επίθεσης σε βάρος γυναικάς αλλά και για ακόμη μια κατηγορία που αφορούσε τον νόμο περί ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην εργασία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Μετά από πέντε χρόνια η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας αφού τα αδικήματα διαπράχθηκαν το 2013 και 2014.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε αρχικά τις κατηγορίες και έτσι διεξήχθη ακρόαση με μάρτυρες κατηγορίας ανάμεσα τους και η παραπονούμενη.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιου του 2014 η γυναίκα που εργαζόταν σε ειδικό χώρο πήγε μαζί με τον κατηγορούμενο για εξωτερικές εργασίες για να τον συνοδεύει αφού ο ίδιος βρίσκεται σε τροχοκάθισμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο οι άσεμνες επιθέσεις του άνδρα εις βάρος της γυναίκας αφορούσαν χειρονομίες και αγγίγματα που επαναλάμβανε ο κατηγορούμενος, ενώ η ίδια δεν είχε δώσει σημασία μέχρι τις 14 Ιουνίου που αποφάσισε να πάει στην αστυνομία για καταγγελία.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος μετά την ακροαματική διαδικασία και κλήθηκε σε απολογία. Την ίδια ώρα ο συνήγορος του Μ.Γεωργίου ήγειρε το θέμα έλλειψης υποδομών για άτομα με αναπηρία στις Κεντρικές Φυλακές σε περίπτωση που καταδικαζόταν σε φυλάκιση γι΄αυτό ζήτησε σε επιβολή μιας ενδεχόμενης τέτοιας ποινής την αναστολή της.

Αντίθετα η δημόσια κατήγορος Μάρω Χαραλάμπους υπέβαλε ότι υπάρχουν υποδομές στις φυλακές αφού συνέβη παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν. και

Ο επαρχιακός δικαστής έλαβε υπόψη του ότι τα αδικήματα αφορούσαν παλαιά έτη και επαναλαμβανόμενες πράξεις, καθώς και την υγεία του κατηγορούμενου με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφασίσει την τετράμηνη φυλάκιση του