Αστυνομικά


Δεν τους άρεσαν οι βαθμοί και έβαλαν φωτιά στο Λύκειο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό (Φωτογραφία)
Δεν τους άρεσαν οι βαθμοί και έβαλαν φωτιά στο Λύκειο Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό (Φωτογραφία)

Σε κακόβουλη ενέργεια φαίνεται να οφείλεται φωτιά που ξέσπασε, χθες βράδυ, σε αίθουσα διδασκαλίας του Λυκείου Αγίου Νικολάου, στη Λεμεσό.

Αυτό εκτιμάται από τις προκαταρκτικές εξετάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, άνδρες της οποίας κλήθηκαν στις 23:20 στη σκηνή για κατάσβεση φωτιάς σε αίθουσα διδασκαλίας, που βρισκόταν στη νότια πλευρά του σχολείου.

Προκλήθηκαν ζημιές, το ύψος των οποίων δεν έχει ακόμη υπολογιστεί, ενώ από τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται να πρόκειται για εμπρησμό.

Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια της φωτιάς επανήρχισαν με το πρώτο φως της μέρας.

Όπως δήλωσε, ο Πρόεδρος Σχολικών Εφοριών Κύπρου, Ντίνος Έλληνας, «Είναι λυπηρό να βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα. Είναι μεγάλη παραβατικότητα αυτό που έχει γίνει. Είναι ένα σχολείο το οποίο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ήταν πάρα πολύ ήσυχο και χωρίς προβλήματα. Φαίνεται ότι το πρόβλημα είναι, μετά την παράδοση των βαθμών, ίσως, κάποιοι ανεγκέφαλοι, κάποιοι που επηρεάστηκαν πολύ άμεσα, να έχουν προκαλέσει αυτό το πρόβλημα. Είναι κατάντια για την κοινωνία μας αυτό το πράγμα. Έχουμε πάρα πολλές ζημιές. Οι ζημιές ξεπερνούν τις 20 με 30 χιλιάδες ευρώ. Έχει καταστραφεί ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, επιπλώσεις, φωτοτυπικές και άλλα είδη, τα οποία άμεσα θα προσπαθήσουμε να τα αναπληρώσουμε».

«Σε γενικές γραμμές η παραβατικότητα και οι βανδαλισμοί είναι μικρής κλίμακας. Αυτό που έγινε ψες ήταν κάτι μεγάλο. Σίγουρα είμαστε σε επιφυλακή. Όλα τα σχολεία θα έχουν φρούρηση σχεδόν όλους τους καλοκαιρινούς μήνες και προσπάθεια μας είναι να προσέξουμε ιδιαίτερα τα σχολεία υψηλού κινδύνου στις περιοχές που υπάρχουν, για να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά», κατέληξε ο κ. Έλληνας

62593375-2038193069622796-5905550516984741888-n.jpg